Er det et bruseforhæng – på altanen? En lidt alternativ løsning har fundet vej til boligområdet Nordre Munkegård under en VVS-renovering. I lyset af Corona tiden har Almenbo valgt at installere et midlertidigt badeværelse i alle lejligheder. Det oplagte sted til badet var de indvendige altaner.

Beboerne må undvære toilet i 4-5 uger

Projektet omhandler udskiftning af brugsvandsinstallationer samt delvis renovering af badeværelser i ejendommens 183 lejligheder, fordelt på 4 blokke med 3 etager og kælder. Udskiftning af jordledninger for brugsvand og centralvarme mellem blokkene er ligeledes inddraget i projektet. (Se projekt).

Beboerne i Nordre Munkegård må undvære deres badeværelse under en større renovering. Sådan er det med VVS-sager i ejendomme. Normalt vil en bygherre her gå ind og vælge at få installeret badevogne i eksempelvis gården.

Toilet- og badekabinen er sat op på den indendørs altan. Den er tilsluttet eksisterende installationer af en autoriseret VVS installatører.

Fuldt udstyret toilet- og badekabine på altanen

Corona-virus har ændret betingelserne for, hvordan vi tænker i fysisk kontakt og hygiejneforhold. At mødes på kryds og tværs i en fælles badevogn er ikke det mest fornuftige i disse tider. Derfor har bygherrer Almenbo valgt, at renoveringen af ejendommen Nordre Munkegård valgt en anden løsning.

Almenbo har valgt at tilgodese de enkelte beboere, med den “luksus” at alle lejligheder får installeret deres eget midlertidige badeværelse på altanerne, imens renoveringen sker i de enkelte lejligheder. I beboernes indvendige altan har Øens VVS Entreprise A/S hyret underleverandøren Cubiloo til at installere individuelle badeværelser.  “Det er meget bekvemt, og der er faktisk overraskende meget plads derude til både bad, toilet og håndvask”, siger en beboer i Nordre Munkegård.

Når Øens VVS Entreprise A/S rykker har afsluttet VVS-renoveringen i et par opgange bliver kabinerne spulet, desinficeret og rykket over i de næste opgange.

Øens VVS Entreprise A/S glæder sig over det konstruktive samarbejde med SINUZ Arkitekter og Almenbo. Renoveringen af Nordre Munkegård er i fuld gang.

Rørene føres ned af bygningen og ud til kloakken.

Her ses installationerne fra midlertidigt bad/toilet.

Udefra kan man skimte de hvide “bokse” på alle etager.