Lasse er 31 år og bor på Amager.
For Lasse har det været svært at finde et job, som passede til netop ham. ”Jeg har nogle udfordringer som gør at usikkerhed i arbejdsopgaver og hvad der kommer til at ske i løbet af arbejdsdagen, sætter mig helt ud af spillet,” fortæller Lasse.
Før Øens VVS prøvede Lasse forskellige jobmuligheder af. Arbejdspladserne kunne ikke rumme ham, og han følte sig overset.
”Jeg har prøvet at stå i en vinhandel og på et lager i en stor butikskæde, men det fungerede ikke for mig,” fortæller Lasse, ”Usikkerhed omkring hvad der ville ske i løbet af dagen, dårlig kommunikation samt for mange mennesker omkring mig – alt det var bare summen af et dårligt match til mig.”
Men alt ændrede sig, da han fik muligheden for at starte i praktik hos Øens VVS, takket være et samarbejde med Tårnby Kommune.
Hos Øens VVS Entreprise er en af værdierne ”respekt” og deri også tolerance. Vi er ikke bange for at give plads til personer med forskellige baggrunde. Faktisk ser vi ofte styrken netop i vores forskelligheder og mangfoldighed.
Lasse fortæller om opstarten:
-”Jeg startede i praktik i Øens i februar 2023, med et formål i at jeg kom i gang. Her blev jeg sat til nogle arbejdsopgaver, jeg kunne håndtere. I starten stod jeg bare for at gøre telefoner og iPads klar, og oprette nye ansatte i disse,” fortæller Lasse.
For Lasse betyder det meget at være i gang med noget, der er meningsfuldt og som netop passer til ham. I sin stilling kan han trække sig tilbage og nørkle med opsætning af teknik til kollegaerne i Øens – men han er også meget i kontakt med kollegaerne på kontoret.
Fra den allerførste dag var det afgørende for Lasse at få en god start. Allerede fra starten følte han sig hjerteligt velkommen, og de to kollegaer, der hjalp ham i gang, sørgede for, at han blev godt modtaget. ”Men faktisk har alle på kontoret været utroligt imødekommende over for mig.”
Win-win for begge parter
Lasse er stille og roligt gået op i tid, da han fik flere og flere opgaver – og han følte, han godt kunne rumme at være længere på kontoret og flere dage.
Det endte med, at Øens søgte om at få Lasse fastansat – og det lykkedes til glæde for både virksomhed og medarbejder.
”Nu er jeg fastansat og har lige fået godkendt min flexjob ansøgning, og har fået flere opgaver,” fortæller Lasse.
Øens er i det hele taget et behageligt sted i Lasses øjne: ”Det hele passer mig rigtig godt, kollegaerne er flinke, her er en rolig atmosfære og alle er lige på kontoret. Jeg føler mig ikke mindre værdsat, fordi jeg er her færre timer.”’
For Lasse er Øens VVS Entreprise det perfekte arbejdssted.
”Jeg føler, jeg er landet det helt rigtige sted,” fortæller Lasse, som i takt med ansættelsen har lært mere om sig selv, sine behov og sit optimale arbejdsmiljø.  ”Jeg har lært, at jeg kan meget mere, end jeg troede, jeg kunne. Og jeg har lært, at jeg fungerer bedst i et arbejdsmiljø, som er stille og roligt – og med respekt for hinanden.”
Lasse har vist sig som en stærk arbejdskraft og en værdifuld kollega hos Øens, og samtidig har han fundet et meningsfuldt sted at arbejde.
Dette kalder vi en win-win situation, hvor begge parter har fået det bedste ud af det.