Øens VVS starter nyt datterselskab – Øens Fjernvarme

Øens VVS Entreprise opretter datterselskab inden for fjernvarmeområdet. Danmark er netop nu i en omstillingsproces, hvor målet er at få afviklet alle former for opvarmning med gas og olie, og omstille til andre energiformer.

Det nyoprettede selskab Øens Fjernvarme skal tilbyde tilkobling på fjernvarmeanlægget til selve husstanden.
”Vi vil gerne være en forretningsmæssig del af den ambitiøse udbygning af fjernvarme på Sjælland. Vi har fået ansat en – i fjernvarmekredse – anerkendt person, som i mange år har samarbejdet med fjernvarmeselskaberne. Til det nye forretningsområde har vi sammen med Ted Møllback etableret et ny selskab under navnet Øens Fjernvarme,” fortæller Mogens Nygaard, direktør i Øens VVS Entreprise.
Øens VVS Entreprise har kompetencer inden for større renoveringer af ejendomme. Fjernvarmecentraler i store ejendomme er i forvejen en del af selskabets opgaver.
Med Øens Fjernvarme bliver der en fokuseret indsats på fjernvarmeområdet, som indebærer villamarkedet samt ansættelse af fjernvarmespecialiserede montører. Sidst men ikke mindst vil Ted Møllbacks kompetencer styrke den metodiske del, så der leveres service og kvalitet på et højt niveau.
”Jeg ser frem til samarbejdet med Øens VVS. Sammen skal vi bruge vores kompetencer inden for fjernvarme og installationer til at få koblet danskerne på fjernvarme,” siger Ted Møllback.
øens fjernvarme ted
Ted kommer fra en anden større VVS-virksomhed, hvor han siden 2017 har været serviceleder for erhverv. Her har energioptimering med fokus på installation af fjernvarmeanlæg været hans ansvarsområde.
”Øens Fjernvarme kommer til at være proaktive inden for den grønne omstilling. Vi har – ligesom mange andre – en klar vision om at rykke Danmark derhen, hvor vi er uafhængige af energiformer fra visse andre lande. På den måde bidrager vi til at sikre Danmark til fremtiden og de kommende generationer,” forklarer Ted.

Ordrebogen er allerede fyldt godt op – og der er plads til flere

Aftalerne ruller ind i ordrebogen og Øens Fjernvarme er klar til at indfri kundernes forventninger.
”Vi skal i Øens Fjernvarme – ligesom i Øens VVS – leve af at give vores kunder gode oplevelser. Derfor glæder det os, at der allerede er flere, der har valgt vores tilbud. Vi går virkelig højt op i kvaliteten af arbejdet og den service, kunden oplever. Det skal være en effektiv og behagelig proces,” fortæller Ted.
Øens Fjernvarme er allerede i fuld gang med at koble de første kunder på fjernvarme. Blandt kunderne er Solrød Fjernvarme og Vestforbrænding, og sideløbende opstartes nye fjernvarmeprojekter.
”Der er naturligvis plads til flere,” siger Ted, der er vant til at sikre, at flere sideløbende projekter kører gnidningsfrit.

 Ted Møllbacks vej ind i fjernvarmen

Ted startede som selvstændig i 2000 virksomheden Møllback VVS og Teknik. I 10 år drev han sit eget firma, og i 2010 gik Ted sammen med en VVS-aktør, som blev overtaget af en anden VVS-virksomhed.
Her beskæftigede Ted sig som servicechef med energioptimering inden for gasfyr og udskiftede gamle gasfyr til nyere. Men i samme periode begyndte man at snakke om udfasningen af fossile brændstoffer. Ted indså, at det var her, indsatsen skulle ligge.
”Vi vandt en opgave på 10 fjernvarmestationer for Taastrup Fjernvarme – og herefter begyndte jeg at se muligheder i fjernvarme. Der var mange ting, der kunne effektiviseres i hele tilkoblingstrinnet. Her har jeg været med til at udvikle en effektiv indsats baseret på erfaringer. I mine øjne kan danskerne ikke få fjernvarme hurtigt nok. Der er behov for hurtig, gnidningsfri og kvalitetssikret tilkobling,” siger Ted, ”og det tilbyder vi i Øens Fjernvarme.”
I 2017 startede Ted hos en anden større VVS-virksomhed, hvor han de sidste 5 år har arbejdet med energi-optimering og installation af fjernvarme.
”Jeg glæder mig til at komme i gang på Øens Fjernvarme. Jeg elsker at starte ting op og se dem vokse. I starten vil min opgave være at få sat tingene i system og skaffe os opgaverne, for senere hen at udvikle butikken,” fortæller Ted, ”jeg er sikker på, vi sammen bliver et alletiders hold, der kan tilbyde Danmark et stærkt led i den grønne omstilling.”
Ted er medejer og direktør af Øens Fjernvarme.

fjernvarme logo øens