I den ikoniske Green Hills bygning er Øens VVS Entreprise A/S som fagentreprenør i gang med at lægge gulvvarme, installere vand, tagvand og afløb til bygningens lejligheder. Bebyggelsen rummer 294 lejeboliger, og størrelsen af boligerne varierer fra 60-211 m2 og 2-6 værelser.

Den ikoniske nye bygning i Solrød Strand ”Green Hills” har navn efter dens imponerende tagkonstruktion. Taget, der på sigt vil være dækket af grønne planter, går som en bakketop med skrå tagflader op på begge sider og mødes i en spids på 9. etage. Bakkekonstruktion er imponerende. Udsigten over Køge Bugt er fantastisk, især fra den 211 kvm store penthouselejlighed. Øens VVS Entreprise A/S står for vand- og varmeinstallationer og glæder sig over samarbejdet med Sjælsø, Balder og MOE.

Læs som artikel her.

Et grønt symbol

Green Hills lever op til en række krav om f.eks. bæredygtighed, klimasikring, markant arkitektur og en varieret boligsammensætning. Den moderne boligejendom er nemlig bygget med plads til alle generationer med tanke på æstetik, funktionalitet og åbenhed. De forskellige lejlighedstyper og planløsninger skal sikre en diversitet i sammensætning af unge, familier og ældre – mens det åbne og ambitiøse grønne område lægger op til, at relationer kan vokse frem i et summende gårdmiljø.

Green Hills er et spændende projekt. I mine øjne er det en flot bygning med en spændende udformning”, siger Morten Højrup, projektleder fra Øens VVS Entreprise A/S.

Et godt samarbejde skaber få bump på vejen

Selvom bygningens udformning er anderledes, er installationerne traditionelle: ”Vand- og varmeinstallationerne i bygningen er ikke udfordrende at installere. I et stort projekt som dette er det koordination og samarbejde på tværs af faggrupper, der kan være svær at balancere. Dog har samarbejdet mellem Øens VVS Entreprise A/S, Sjælsø, Balder og MOE været super godt. Sammen løser vi tingene og der har været meget få bump på vejen.”

Lejlighederne er smukke og rummelige, alt er nyt og gulvvarmen sørger for en konstant jævnt fordelt varme i rummene. Alle rør er samlet i en skjult skakt i lejlighederne, som opmures til sidst.

Skakterne er lidt udfordrende, da vi ser mange installationer samlet, hvilket er smart i en ny bygning. Således bruges kvadratmeterne på boligareal i stedet. Varm, kold, centralvarme, retur, vandmåler, gulvvarme og ventilation er samlet i skakthuset. Det kan være en udfordring, men igen har vi i Øens VVS Entreprise A/S sammen med Sjælsø, Balder og MOE fået tingene til at klappe.”

 

 

 

 

 

 

 

 

DGNB-projekt stiller krav til arbejdsgangen

Nybyggeriet Green Hills er et DGNB-projekt (Green Building Council Denmark). Det betyder, at Green Hills bygges efter kravene i bæredygtighedscertificeringen DGNB, og er præ-certificeret til DGNB-Guld.

Alle entreprenører i projektet er blandt andet er underlagt bestemte krav ift. bæredygtighed og genanvendelse.

Papkasser må fx kun leveres til affald med få procent tape på. Herunder skal Øens VVS Entreprise A/S affaldssortere, og det har vi virkelig gjort godt i mine øjne. Affaldsmodtageren har da også rost hele håndteringen af affald under byggeriet. Vi har haft under 1 % fejlsortering, hvilket jo er tæt på fejlfrit,” fortæller projektleder Morten Højrup.

Affaldssortering og genanvendelse er en vigtig del af projektets bæredygtige tiltag. Øens VVS Entreprise A/S opruster på vidensfronten gennem et projekt som dette – også til fremtidige DGNB-byggerier. ”Det tror jeg, vi vil se mere af i fremtiden, da der vil blive stillet større og større krav til bygherre – og dem skal vi selvfølgelig kunne gå ind og efterleve som leverandør”, siger Morten Højrup, ”vi er som VVS-entreprenør stolte af dette projekt. Både at være med til, at sikre sunde vandinstallationer i en bygning, der er bygget med tanke på miljøet – og så er jeg utrolig glad for samarbejdet med Sjælsø, Balder og MOE.

De første boliger i Green Hills forventes klar til indflytning i udgangen af 2022.

Læs mere om projektet hos Balder.

Varm, kold, centralvarme, retur, vandmåler, gulvvarme og ventilation er samlet i skakthuset.

Fra toppen er der fremragende udsigt over vandet.