Men sine 1.028 boliger er Avedøre Stationsby en af Hvidovres største bebyggelser. Stationsbyen blev opført i årene fra 1972 til 1982 som den inderste af de nye byer, og var grundstammen i Køge Bugt Planen. Efter 45 år har bebyggelsen behov for udskiftning af køkkener og badeværelser samt et nyt energiprojekt med udskiftning af installationer herunder varmeinstallationer og radiatorer.

Projektet har til formål at give beboerne i Avedøre Stationsby bedre varmekomfort i boligerne og fremtidssikring af varmeanlægget ved bla.  at sænke fremløbstemperatur fra fjernvarmeselskabet. Tiltagene vil medføre energi-besparelser til glæde for alle i Avedøre Stationsby Syd.

Opgaven udføres som fagentreprise med Elindco som hovedentreprenør, og vi glæder os til samarbejdet, som starter allerede til marts 2021 og løber godt 2 år frem.

Opgaven omfatter:

– Renovering og udskiftning af varmesystemet i 1028 boliger, bladet lejligheder og rækkehuse, herunder:
– Renovering af 4 varmecentraler
– Nye fjernvarmeledninger i jord
– Efterisolering af fjernvarmeledninger i krybekælder under 260 rækkehuse
– Udskiftning af varmeanlæg i alle boligerne

Øens VVS Entreprise har VVS-fagentreprisen for hele projektet, som foregår mens lejlighederne er beboede.